Magazín    Inzercia    Obchody    Služby    Užitočné info   
Rubriky:    Všetko    Zdravie    Krása    Móda    Životný štýl    Vzťahy    Varenie    Zaujímavosti    Cestovanie

Magazín - Varenie


Máte radi čokoládu a nie zeleninu, ale všetci vravia, že by ste pri konzumácii mali postupovať práve opačne? Tak ja Vám prezradím jedno tajomstvo. Čokoláda je kakao, kakaovník je strom, strom je zelený. Záver? Čokoláda je šalát. Snáď sme Vás pobavili, ale ak ste fanúšičkou dobrej čokoládovej maškrty, máme pre Vás radšej tento fantastický recept na čokoládové brownies ...

Na dnes som si pre Vás pripravila naše obľúbené tvarohové chorvátske minišišky. Vravíte, že Vám tento názov nič nehovorí? Nuž popravde, ani nemôže, pretože som si ho vymyslela ja. V podstate sa nejedná o nič svätoborné. Sú to známe šišky, ktoré sú však plnené tvarohom a hlavne sú omnoho menšie, ako šišky, na ktoré sme zvyknutý. Nuž a aby som upresnila aj názov. Prvý k...

Dnes Vám predstavím skvelý recept na Raw dezert s kokosovým a čokoládovým krémom, keďže s RAW receptami a prívržencami sa tuším roztrhlo vrece. Kam sa pozriem, všade okolo mňa samí Rawáci. Zväčša im to prospieva a vypadajú skvele, ale ja sa zatiaľ nedokážem do toho nejako dostať. Hoci aj mne by sa zišlo trocha pomeniť jedálniček. Pravdepodobne by mi kus mäsa asi chýba...

V našej rodine majú linecké koláčiky výsadné postavenie. Nerobíme ich preto len na Vianoce, ale vtedy, keď na ne máme chuť. Okrem ich skvelej chute zbožňujeme aj ich vôňu. Aby to však bola tá pravá a skutočná vôňa, je nutné aby ste pri výrobe použili len pravé maslo. Niekto totiž používa napríklad Heru, či podobné náhrady, ale verte, nie je ono. Herou len oklamete sam...

Brownies z červenej repy je možno pre niekoho niečo netradičné, ale skúsené cukrárky o ňom určite minimálne počuli a pravdepodobne ho aj skúsili upiecť. Mojej rodine chutí a hlavne deti sa navyše tešia aj z jeho krásnej červenej farby. Obľúbený je kvôli nej predovšetkým na Valentína, alebo ako darček milovanej osobe v ktorýkoľvek deň v roku. Ak som Vám práve teraz naň...

Vianoce máme zdarne za sebou a zrazu sa nám priblížil ďalší sviatok. Je ním Valentín, sviatok všetkých zamilovaných. Dvaja blízki ľudia sa v tento deň navzájom obdarovávajú, drobnými, či väčšími darčekmi. My sme Vám na tento deň pripravili jeden sladký darček. Sú nimi Valentínske špaldové keksíky. Môžete ich naservírovať priamo do postele, alebo ich podávať len tak k ...

Vianoce sa nezadržateľne blížia a hoci to možno podľa počasia tak nevypadá, skutočne už za pár dní budeme sedieť za sviatočným stolom. Určite na ňom budete mať tie najlepšie jedlá, ale čoby to boli Vianoce bez sladkého. Pokiaľ však nemáte na jeho prípravu veľa času, my Vám ponúkame jeden rýchly recept. Nezaberie veľa času a chutiť bude výborne. Budeme potrebovať...

Dobrá cukrárka, alebo aj bežná mamička má určite niekoľko receptov na výborné sladkosti, či koláčiky. Medzi nimi môže byť aj niekoľko zaujímavých noviniek, ale ako sa vraví, klasika je klasika. Napríklad niet nad babkin orechový, alebo makový koláč. Medzi osvedčené recepty určite patrí aj bábovka. Ja som si preto na dnes pripravila recept na fakt dobrú orechovú bábovk...

Jeseň je skvelá tým, že nám ponúka obrovské množstvo plodov zo záhrad a lesov, ktoré môžeme využívať hlavne v kuchyni. Tu sa fantázii medze nekladú. Medzi typické plody jesene patria aj orechy. A pokiaľ na orechy nemáte alergiu, táto torta je pre vás ako stvorená. Tortička je plná orechov, je úplne bez múky, teda vhodná aj pre bezlepkáčov. Na vrchu je vrstva skvelej b...

Medzi symboly jesene určite patria aj tekvice. Všetci poznáme slané tekvicové jedlá, no vyskúšali ste už použiť tekvicu do koláčov? U nás to nie je veľmi bežné, ale existuje niekoľko skvelých receptov, kde sa tekvica dá výborne využiť. Či už do cupcakes, alebo koláčov. Dnes Vám však chcem predstaviť jednu novinku, ktorou sú skvelé tekvicové cookies. Sú jemné mäkulinké...

Galettes so slivkami, ringlotami a broskyňami Leto vrcholí a tento rok je úroda ovocia veru obdivuhodná. Moji rodičia majú stromy obsypané slivkami a broskyňami a tak sa teším na recepty, kde ich môžem využiť. Jedným z nich je aj výborný koláč, ktorý sa hodí na každý deň. Volá sa galettes a jeho výhodou je, že v ňom môžeme využiť takmer akékoľvek ovocie chce...

Už ste jedli pečený karfiol? Možno ste dokonca o takom niečom ani nepočuli. Ak nie, vrelo ho odporúčam. Môžete mi veriť, je to veľmi príjemná chuť a navyše sa môže pripraviť presne podľa Vašej chute. Takže kľudne použite to, čo doma nájdete, a určite to dopadne výborne. Ak máte radi červenú cibuľu, k nej sa hodí balzamiko a parmezán, a samozrejme olivový olej. Táto ko...

Prichádzajú letné dni a všetkých nás lákajú zmrzliny a nanuky v obchodoch, či cukrárňach. Ale čo keby ste si sorbet, alebo nanuk urobili doma? Prinášame vám, dva veľmi jednoduché recepty na výrobu domáceho sorbetu a nanuku. Čo je zmrzlina vie určite každý a predovšetkým naše deťúrence. No nie každý možno vie, čo je sorbet. Sorbet je vlastne ochutená, vymiešaná a zmraz...

Ak zháňate rýchly a chutný dezert ako stvorený na májové večery, máme pre Vás nasledujúci sladký typ. Mille feuille (čítajte mil fcej), čo znamená v preklade tisíc lístkov, je francúzske sladké pečivo. Skladá sa z troch vrstiev lístkového cesta, striedajúceho sa s dvoma vrstvami žĺtkového krému (creme patissier). Navrchu sa potiera ľadovou polevou a zdobí sa čokoládov...

Jar v ľuďoch evokuje chuť na všetko zelené, mladé a svieže. Keď sa prejdete po tržnici, alebo po vlastnej záhradke, vidíte všetku tú jarnú krásnu mladú zeleninku. Receptov na jarné polievky je neúrekom, ale čo keby ste si tak trochu zaexperimentovali a uvarili by ste si chutnú zelenú zeleninovú polievku, ktorá bude navyše ešte aj krásne vypadať? Jej príprava je nenáro...

Keďže je jar už za rohom, a začíname vyťahovať tričká a sukne, hneď každú napadajú diéty. To preto, lebo svetre úspešne zakrývali nabraté zimné kilá. Ale aby ste nejedli len mrkvu, máme pre vás recept na zdravšiu verziu lievancov. Keďže je tu použitá pohánková múka, lievančeky sú vhodné aj pre celiatikov. A ak chcete mať úplne zdravé jedlo urobte si k nemu džemík z ch...

Napiecť si domáce koláčiky, prichystať tortu, alebo chutné mafinky vie asi každá správna gazdinka a mamina. Môžete ich pripraviť tak, že sladkého bude kopa, až z toho budú bolieť brušká všetky maškrtné detičky. Ale môžete to skúsiť aj inak a pripraviť sladkú pochúťku, ktorú môžeme kľudne označiť za zdravú. Jednou z takýchto mňamiek sú aj domáce musli. Ak ste si dotera...

Aj vás zaujali v obchodoch chutné cookies keksíky až tak, že vám na ne neprestávajú tiecť slinky? Môžete si ich samozrejme kúpiť, ale čo takto skúsiť vlastné cukrárske umenie a upiecť si ich pekne sama? Nie sú veľmi zložité a vaše deti Vám budú takisto vďačné. Dnes Vám ponúkneme dva druhy skvelých cookies. Jedny klasické čokoládové a druhé z tekvicového pyré. Čo...

Do Vianoc nám chýba iba jeden deň a vo viacerých domácnostiach už začína vládnuť tá pravá slávnostná atmosféra. Možno máte dávno upratané, darčeky nakúpené a pripravené sú aj všetky dobroty na štedrovečerný stôl. No ak máte pocit, že ešte by to predsa len niečo chcelo dorobiť, skúste môj recept na plnené oriešky. Sú skutočne skvelé a hoci Vám z nich nevypadnú šaty ako...

Dnes nám ostali na stole dva veľké banány, ktoré už boli riadne zrelé a bolo mi ich veľmi ľúto vyhodiť. Tak som sa rozhodla využiť ich a konečne som sa pustila do banánového chlebíka. Už dlhšie som nad týmto receptom premýšľala, no a dnes vám ponúkam a určite odporúčam vyskúšať čím skôr. Budeme potrebovať: - 2 zrelé banány - 150 g mäkkého masla - 100 g hnedého...

Jeseň je čas tekvíc, tekvičiek a všetkého, čo sa ich týka. Tekvice berieme ako samozrejmosť, ale viete odkiaľ pochádzajú? Ich domovom je Nové Anglicko, ale aj Japonci ich od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido. Vedeli o jej liečivých účinkoch a bežne ju využívali. Ja osobne ich mám veľmi rada a aj preto som sa neskutočne tešila na túto sezónu. Tent...

Všetci čo ochutnali Cinnamon Rolls - po našom škoricové rolky tvrdia, že sa dá na nich vybudovať závislosť. S týmto cieľom som ich samozrejme nerobila...veď kto chce byť závislý? Ale stále mi vŕtali v hlave. Začala som sa teda hrabať v dostupných receptoch a zistila som, že všetci ich robia rovnaké. Nie že by sa mi nepozdávali, ale neuspokojila som sa s tým a hľadala...

Leto je ako stvorené na grilovačky a posedenia v prírode. K nim patrí dobré pitie a výborné jedlo. O grilovaní sme si už písali, takže dnes vám predstavíme sladkú dobrotku určenú nielen pre deti. Je ňou chutná americká klasika Cheese cake a jej príprava vôbec nie je taká zložitá, ako sa môže pri konečnom výsledku a pohľade na tanier zdať. Určite si pochutíte, takže ho...

Hovorí sa, že kto konzumuje veľa marhúľ, dlho žije. Vedeli ste, že marhule predlžujú život a okrem toho omladzujú aj pleť? Niektoré výskumy tiež poukazujú na schopnosť marhúľ spáliť tuky, zvýšiť vitalitu a spevniť pokožku, či vlasy a nechty. Ale okrem maškrtenia a chudnutia sa marhule používajú aj v ľudovom liečiteľstve. Odvary z ovocia alebo z listov stromu sú známe ...

Leto na nás zaútočilo plnou silou a na osvieženie je najlepšie niečo studené. Môže to byť niečo tekuté, ale ak chcete aj niečo čo poteší vaše bruško máme pre Vás pripravený vynikajúci koláč. Limetkový koláč je nepečený a jeho príprava trvá len pár minút. Na čo si však musíte rezervovať čas, je jeho chladnenie, ktoré trvá asi dve hodiny. Postup: Ako prvé si pripra...

V našom článku Grilovanie - áno či nie? sme si popísali niečo na tému rizík a kladov obľúbeného letného grilovania. Teraz Vám k nemu prinášame dva zaujímavé recepty, ktoré Vám vašu grilovačku určite oživia. Cícerovým burgerom určite potešíme vegetariánov, pre ktorých je hlavne určený, ale určite sa mu potešia aj ostatný labužníci. Naopak kuracie špíziky sú najmä pre m...

Možno ste aj Vy poslednom čase zaznamenali zvýšený záujem o medvedí cesnak. Jeho veľkou prednosťou sú predovšetkým jeho liečivé účinky. Rastie iba na jar a vychutnávať si ho môžete len necelé dva mesiace. Je prvou jarnou rastlinou, ktorú môžeme konzumovať. Kľudne o nej môžeme vravieť ako o unikátnej rastline, ktorá kvitne vtedy, keď všetky ostatné ešte driemu v zemi. ...

Mak je rastlina, ktorá sa radí medzi tradičnú súčasť špajzí slovenských gazdiniek. V našich krajoch je už známa vyše tristo rokov. Rastie aj na divoko, a určite si ju viete živo predstaviť. Veď aleje divokého maku a jeho červeného kvetu dokážu rozozvučiť nejednu romantickú dušu. Ten ktorý používame do skvelých koláčikov sa však pestuje presne za účelom jeho použitia v...

Upiecť sladkosť pre deťúrence vie určite každá mama. Urobiť nimi radosť tým najmenším je skvelý pocit. No skúsili ste už do pečenia zapojiť aj ich? Zdá sa, že by to bolo pre ne ťažké? V našom dnešnom recepte Vám ukážeme, že sa to dá. Nájdete tu presný postup, ako deti do výroby ich prvých sladkostí môžete zapojiť. Je pravdepodobné, že budú mať všetko okolo seba riadne...

Obdobie od Troch kráľov po Škaredú stredu všetci poznáme pod názvom Fašiangy, alebo Masopust. Je to obdobie plesov, bálov či fašiangových zábav. Po Vianociach je to čas aj na skvelé jedlá, rôzne pochúťky a sladkosti. Netreba sa zbytočne hanbiť, užite si sladkého do sýtosti. Veď hneď po fašiangoch tu máme veľký štyridsaťdňový pôst až do Veľkej noci. Najznámejšie fašian...

Vianoce sú už tesne pred dverami, Ježiško klope na okno a Vám ešte nerozvoniava po celom byte úžasná a skvelá vôňa tej pravej kapistnice? Som presvedčená, že každá z Vás má ten svoj najlepší recept na svete. Keby ste však predsa len náhodou nemali, posielame Vám ten náš. Výnimočná je hlavne tým, že sa robí iná na Vianoce a vtedy aj najlepšie chutí. Naša sviatočná vian...

A už je to opäť tu. Ani sme sa nenazdali a zima nám klope na dvere a s ňou aj najkrajšie sviatky v roku, Vianoce. K nim neodmysliteľne patria rôzne ozdoby, darčeky a hlavne radosť detských očičiek. Na stole nesmie chýbať ani tradičné vianočné pečenie, ktoré poteší nielen naše oči, ale aj chuťové poháriky. Dnes Vám ponúkame dva recepty na vianočné koláčiky. Jeden z nic...

Tekvica pochádza z Ameriky a patrí medzi najstaršie plodiny. Na celom svete z nej ľudia pestujú veľa druhov. U nás je najznámejšia tekvica veľkoplodá a tekvica obyčajná. Všetky druhy tekvíc sú zdravé a majú pozitívny vplyv na činnosť srdca a obličiek. Podporujú látkovú výmenu, a sú preto vhodné pri diétach. V poslednom čase sa v kuchyni veľa využíva hlavne tekvica hok...

Ak povieme Taliansko a jedlo, asi drvivú väčšinu z nás napadne pizza. Pizza je určite najznámejší pokrm tejto krajiny a bez nej si túto krásnu krajinu ani nevieme predstaviť. No v gastronomickej histórii má táto krajina na čestnom mieste iné tradičné jedlo. Ak si teraz tipujete na polentu, robíte správne. Čo to teda vlastne polenta je? Polenta je kukuričná kaša v tali...

Koniec leta je špecifický množstvom ovocia, ktoré dozrieva.V kuchyni sa varia džemy, lekváre, zavárajú sa hrušky, slivky, broskyne. Ale vždy nám vystane aj na výborný ovocný koláč. Dnes Vám ponúkame koláč, ktorý je rýchly, šťavnatý a plný ovocia - broskyňový koláč s mandľovou posýpkou. Môžete použiť akékolvek druh, my sme dnes použili broskyne. Tu je teda receptík: ...

Už v staroveku sa vraj jedenie baklažánu, odporúčalo pre jeho blahodárny vplyv na zdravie. Odporúča sa hlavne jeho surová šťava, na znižovanie cholesterolu v krvi. Čerstvá šťava má aj antibiotické účinky, podporuje priaznivo činnosť pečene, teda čistí krv a prispieva tak ku zdraviu pokožky. Okrem toho je nízkokalorický a jeho konzumácia je vhodná pri diétach. Baklažá...

Dnes by sme Vám chceli predstaviť dva spôsoby, ako si pripraviť chutné muffinky na trošku iný spôsob, ako sme naučené. Prvým receptom je Red Velvet, ktorý je známy hlavne v USA aj ako mufinka, alebo vo forme malej tortičky. Druhým recept je muffinka s mrkvovou chuťou. Oproti klasickej muffinke má, ako už z názvu vyplýva mrkvovú chuť a nie je taká sladká, čo by mohlo v...

Dnes Vám prinášame recept na netradičný, tak trochu slávnostný, ale hlavne výborne chutiaci nedeľný obed. Je ním skvelá mäsovo-bylinková roláda obalená v schwarvaldskej šunke s bylinkami. Jej príprava je pomerne jednoduchá a samotné pečenie trvá cca 50 minút. Dĺžka pečenia je ale úmerná druhu mäsa, ktoré použijete. Najrýchlejšie je pripravená, ak skúsite kuracie mleté...

Je tu Veľká Noc a my si dnes predstavíme jeden zaujímavý recept doslova ako stvorený pre nedeľné veľkonočné popoludnie. Každá z nás určite pozná klasický mazanec a v slovenských domácnostiach je stále pomerne dosť obľúbený. Náš dnešný recept bude ale tak trocha netradičný, keďže si ukážeme, ako spraviť mazanec nekysnutý! Budeme potrebovať: 150 g masla 150 g prá...

To že koláčiky nemusia byť len sladké, vieme asi všetci. Ale urobiť si dáky netradičný pekne doma, tak to už je tak trocha záhada. Jeden z tých menej častých sa volá Quiche a je to vlastne francúzsky slaný koláč. Existuje ho veľa druhov a chutí. V podstate si ho môžete pripraviť na veľa spôsobov. Záleží len na Vašej vlastnej nálade a chuti. Dnes ponúkame taký, v ktoro...

Patríte aj Vy medzi tie dámy, ktoré nevedia odolať trom veciam? Nikdy nepohrdnete skvelou kabelkou, vždy sa necháte sa rozmaznať raňajkami do postele a na pokazený deň je podľa Vás najlepšia sladkosť? Ak áno, tak začnime pekne od poslednej možnosti. Dnes Vám ponúkame recept na skvelé čokoládové pokušenie, ktorého výroba Vám potrvá maximálne elegantných 25 minút. Jeh...

Fašiangy Turíce Veľká noc príde, kto nemá kožúška zima mu bude. Isto poznáte začiatočné slová známej ľudovej piesne. Spomíname ju preto, že tu skutočne máme čas fašiangov. Nuž a čo by to boli fašiangy bez tradičných maškŕt? Preto Vám ponúkame nasledovné fašiangové recepty, dúfame, že sa inšpirujete a zvládnete ich spraviť bez problémov. Dobrú chuť! Fánky ...

Rozlúčka so starým rokom je príležitosť, keď sa pani domu môže blysnúť niečím výnimočnejším ako obligátne chlebíčky. Chcete sa stať hviezdou silvestrovskej noci? Pripravte pre svojich blízkych a priateľov úžasné pohostenie, na ktoré budú spomínať nasledujúci rok. Plnené paštétky Budeme potrebovať: - 1 lístkové cesto - 1 žltok Postup: 1. Cesto si v...

Nedávno sme písali o pečení vianočných medovníkov, ktoré sa pečú v predstihu. Ale už je načase začať piecť aj to bežné suché pečivo. To pravé Vianočné. Každý má tie svoje osvedčené recepty, ktoré pečie každý rok a my Vám ponúkame tiež tie naše, tak veríme, že sa možno čiastočne inšpirujete aj niečím novým. Vanilkové rožky Budeme potrebovať: - 30dkg hla...

Vianoce sa už neúprosne blížia a každá žienka domáca rozmýšľa, čo asi bude piecť. Všetky koláčiky viac menej majú čas, ale medovníčky...tak tie sa musia začať piecť už teraz. Každá máme ten správny recept na zaručene mäkké medovníčky. A aj mi Vám teda jeden prinášame. Ozdobiť si ich môžete podľa vlastnej fantázie, bielkovou polevou, či čokoládou, alebo ich nechajte le...

Včera sme písali o tom, či láska prechádza cez žalúdok. Je jasné , že áno - prechádza. A dnes máme pre Vás špecialitu Francúzskej kuchyne. Kohúta na víne. Vyskúšajte toto skvelé jedlo uvariť na zajtra k obedu. Zaujímavosťou je, že hoci je to kohút na víne, najčastejšie sa varí z kuraťa. Budeme potrebovať: - kohút, alebo kurča o váhe 1,5 kg - 0,50 l červeného v...

Máte chuť na niečo jednoduché, chutné a netradičné? Ste na správnej adrese. Na dnešný sobotný obed či večeru tu máme pre Vás jednoduchú roládu, ktorú môžete servírovať za tepla, ale hodí sa aj do studeného bufetu. Môžete ju podávať teplú so zemiakovou kašou, alebo len tak s ľahkým šalátikom. Budeme potrebovať: - lístkové cesto - 500 g kuracích prs - šunku - ...

Už ste obrali jablká vo vašej záhradke? Ak nie, je najvyšší čas. Jabĺčka sú krásne, guľaté a šťavnaté. Každý si rád zahryzne do tejto pochúťky. Jablká sú bohaté na vlákninu, ktorá je užitočná pre náš metabolizmus. Hlavne v kombinácii s obilninami. Obsahujú tiež veľa draslíka, ktorý pomáha pri udržiavaní vodného režimu v tele, zásobovaní mozgu kyslíkom, funkcii obličie...

Tak ako sľúbili v predošlom článku, v dnešnej rubrike recepty sme pre Vás pripravili niekoľko nápadov na Hallowensku párty. Strašenie je predsa náročná činnosť, počas ktorej Vám a aj Vašim deťom určite riadne v brušku vyhladlo. Nech sa teda páči a nechajte sa od nás pozvať. Veď komu by nechutili napríklad také vysmážané netopiere, zubaté mafinky, či čokoládový cintorí...

Častou a obľúbenou pochúťkou v kaviarňach býva torta s názvom Marlenka. Takmer každý kto ju ochutnal sa do nej okamžite zamiloval. Kúpiť sa dá aj v obchodoch, no ak si ju spravíte doma, určite Vám bude chutiť viac. Originálny recept pochádza z Arménska, takže bude mať doma zároveň aj trošku exotiky. Jej výroba nepatrí medzi tie ľahšie, ale výsledok stojí určite za to....


Ďalšie >>>