Magazín    Inzercia    Obchody    Služby    Užitočné info   

Linecký koláč

V našej rodine majú linecké koláčiky výsadné postavenie. Nerobíme ich preto len na Vianoce, ale vtedy, keď na ne máme chuť. Okrem ich skvelej chute zbožňujeme aj ich vôňu. Aby to však bola tá pravá a skutočná vôňa, je nutné aby ste pri výrobe použili len pravé maslo. Niekto totiž používa napríklad Heru, či podobné náhrady, ale verte, nie je ono. Herou len oklamete sami seba a navyše sa pripravíte o skvelú maslovú chuť. Cesto bude jemné a nádherne voňavé, presne také aké by malo byť. Pri poslednom nedeľnom koláčiku som ako náplň použila višňový frutafil. Čo je frutafil? Nuž je to ovocné želé, kde je 70% podiel ovocia. A ten višňový je naozaj luxusný.

Na koláč budeme potrebovať :

170 g hladkej múky
110 g masla
2 žĺtky
80 g cukru
postrúhaná citrónová kôra
džem, alebo ovocné želé ( v mojom prípade višňový frutafil)

Postup je jednoduchý. Rýchlo spracujeme suroviny na hladké cesto a dáme na cca hodinku do chladničky. Potom si oddelíme 2/3 cesta a vytvarujeme do koláčovej formy. Natrieme džemom a zo zvyšnej tretiny cesta narobíme pásiky a poukladáme na koláč. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 180°C asi na pol hodinku. Potom koláč vytiahneme, necháme mierne vychladnúť a pocukrujeme. Prajem dobrú chuť.


2015-03-24, kategória Varenie

Ďalšie články:

Vzťahy

Životný štýl

Móda

Krása

Zdravie

Zaujímavosti

Varenie

Vzťahy

Životný štýl

Móda

Krása

Zdravie