Magazín    Inzercia    Obchody    Služby    Užitočné info   

Recept na medový závin

Vianoce sa nezadržateľne blížia a hoci to možno podľa počasia tak nevypadá, skutočne už za pár dní budeme sedieť za sviatočným stolom. Určite na ňom budete mať tie najlepšie jedlá, ale čoby to boli Vianoce bez sladkého. Pokiaľ však nemáte na jeho prípravu veľa času, my Vám ponúkame jeden rýchly recept. Nezaberie veľa času a chutiť bude výborne.

Budeme potrebovať:

- 60 dkg hladkej múky
- 25 dkg práškového cukru
- 10 dkg masla
- 4 lyžice medu
- 4 vajcia
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
-1 čajová lyžička mletej škorice

Na plnku: 1 slivkový lekvár, 20 dkg nasekaných vlašských orechov, 20 dkg hrozienok alebo sušených marhúľ, fíg, alebo iného sušeného ovocia.

Postup:

Z uvedených prísad vymiesime cesto, ktoré necháme v chladničke 2 hodiny odpočívať. Potom cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Z nich na pomúčenej doske vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubé pláty. Každý z nich natrieme slivkovým lekvárom, husto posypeme nasekanými vlašskými orechmi, hrozienkami, sušenými marhuľami. Plát zvinieme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 20-25 minút pri 170 stupňoch celzia. Po vychladnutí zabalíme do mikroténového sáčku a uložíme do krabice.

Príjemné sviatky a dobrú chuť!

2014-12-16, kategória Varenie

Ďalšie články:

Móda

Krása

Zdravie

Zaujímavosti

Varenie

Vzťahy

Životný štýl

Móda

Krása

Zdravie

Zaujímavosti

Vzťahy